Evropska unija je za izgradnju terena u opštini Ražanj u Nišavskom okrugu obezbedila više od 80.000 evra preko programa EU PRO Plus koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Uz novi sportski teren za košarku i odbojku, postavljena je i zaštitna ograda i rasveta.

Kako bi obeležila uspešnu realizaciju ovog projekta, opština Ražanj je u saradnji sa partnerom na projektu Sportskim savezom opštine Ražanj organizovala dvodnevni turnir u košarci i odbojci za učenike dve osnovne škole OŠ "Ivan Vušović" i OŠ "Vuk Karadžić".

"Mi se trudimo da poboljšamo kvalitet života stanovništva, rekonstruišemo javne i objekte za kulturu i obrazovanje, a uz pomoć Evropske unije smo sada unapredili i sportsku infrastrukturu i obezbedili da mladi i sportisti imaju nov, moderan teren. Na ovaj način ćemo da doprinesemo i većem angažovanju dece i omladine u fizičkim aktivnostima ali i fizičkom zdravlju stanovnika Ražnja", rekao je Dobrica Stojković, predsednik opštine Ražanj koja je učestvovala u realizaciji projekta sa skoro 27.000 evra.

Projekat u Ražnju je jedan od 37 projekta lokalne infrastrukture koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa skoro šest miliona evra kako bi se unapredili uslovi za obrazovanje, za bavljenje sportom, socijalne, zdravstvene i komunalne usluge u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

razanj_novi_sportski_teren_1.jpg
Dragana Udovičić, EU PRO Plus i opština Ražanj 

 "Drago mi je što danas možemo da vidimo mlade na novom terenu jer nam to potvrđuje da smo zajedno realizovali važan projekat za opštinu i sve stanovnike", rekla je Dragana Novaković, menadžerka sektora infrastrukture u programu EU PRO Plus.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 40 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije, ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

(JA/EUpravo zato/Ministarstvo za EU integracija)