Evropski pokret u Srbiji sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima na temu Evropskih vrednosti i značaja evropske integracije Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana, zalaže se za poseban fokus civilnog društva na osnaživanje mladih kao lidera promena.

Međutim, mladi se suočavaju sa brojnim izazovima u pokušajima da promene stvari, svesni toga rešili su da pitaju mlade kroz Mapiranje potreba za podrškom u realizaciji aktivističkih inicijativa i to kakva podrška je potrebna, na koji način i sa kojim ciljem.

Program nudi interaktivna predavanja, radionice, praktičan samostalni rad i rad u grupama, pitch ideja i davanje povratnih informacija, kao i druženje, povezivanje i razmenu ideja među mladima i profesionalnim trenerima i ekspertima.

Ukoliko imate ideju kako da doprinesete rešavanju nekog od problema u svojoj lokalnoj zajednici u vezi sa temama ljudskih prava, zapošljavanja i radničkih prava, zaštite životne sredine, cirkularne ekonomije, socijalnog preduzetništva, obrazovanja, medija i slično, prijavite se da postanete deo ekipe od 40 mladih ljudi koji će steći znanje o razvoju projektnih ideja, pisanju projektnih predloga, najvažnijim segmentima realizacije projekta, budžetiranju, razvoju i plasiranju kampanja, ali i o EU vrednostima i praksama i primerima aktivizma u različitim oblastima društvenog delovanja.

Nakon završetka sedmodnevnog programa edukacije, mladi učesnici će imati priliku da kroz mentorski rad sa ekspertima pretvore svoje ideje u gotove projektne proizvode za čiju podršku mogu da zagovaraju kod različitih donatora.

Na kraju, rad mladih u okviru programa, biće publikovan tokom jeseni 2024. godine u okviru publikacije „Mladi su (ZA) rešenje" u cilju promocije omladinskog pogleda na rešavanje problema i izazova u lokalnim zajednicama - glas mladih mora da se čuje!

Prvobitno je rok za prijave bio 17.maj ali je on produžen do kraja meseca, tačnije do 31.maja.

Formular za prijavu dostupan je OVDE, dok više o programu i kako se vrši selekcija kandidata/kinja pogledajte na sajtu Evropskog pokreta.

(M.A./EUpravo zato)