Novosadski EXIT se od drugih festivala izdvaja po mnogo čemu. Od kad postoji promoviše našu zemlju u Evropi i svetu a do sada ga je posetilo više od 4 miliona ljubitelja muzike.

EXIT je višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svetu, i na njemu nastupa preko 1000 izvođača na više od 40 bina i festivalskih zona.

Ali, ono što ga izdvaja od drugih, nije samo lokacija, već i i izbor izvođača različitih muzičkih žanrova, veliki broj bina podeljenih tako da gotovo svako može čuti nešto što voli. Ipak, nekako možda i najupešatljivija je Dens arena koja iz godine u godinu osvaja prestižna priznanja među kojima je i ovo najnovije.

EXIT se ove godine popeo mesto iznad ( na prošlogodišnjoj DJ Mag-ovoj listi zauzeo deveto mesto) što je samo potvrda kvaliteta koji festival pruža i brenda kakav predstavlja na globalnom nivou, iz godine u godinu.

Za izbor najboljih festivala sveta, glasalo se na celoj planeti, zabeležen je rekordan odziv, a najviše glasova, prema saopštenju DJ Mag-a, stiglo je iz SAD, Evrope, u kojoj su prednjačili glasovi iz Velike Britanije, Italije, Rumunije, Nemačke i Belgije, a potom i iz Indije, Tajlanda, Brazila i Kine.

Kako kažu iz DJ Maga, nije samo provod ono što izdvaja i potvrđuje EXIT.

"Aktivizam je i dalje ključni deo EXIT festivala, jer je blisko sarađivao sa organizacijama poput Programa Ujedinjenih nacija za hranu (UN World Food Programme) i UNICEF-a, i nedavno se bavio borbom protiv digitalne zavisnosti i problemima mentalnog zdravlja među mladima putem svoje kampanje Life Is Live", navode.

Ove godine, od 10. do 14. jula očekuje se još veći broj posetilaca jer ovogodišnji EXIT dovodi mega zvezde. Samo neki od njih su Black Eyed Peas, Carl Cox, Rudimental, Gucci Mane, Tom Morello, John Newman, Alok, Steve Angello. 

Takođe, možete čuti i Baby Lasagnu, Cavaleru ili Azahriah, Ofenbach, Helenu Hauf, Teya Doru, Lannu, Eda Maajku, Idu Prester i Lolobriđidu, Marčela, Marka Louisa i mnoge druge.

(M.A./EUpravo zato/eKapija)