Savez ekonomista Srbije i „NF Innova", inovativna softverska kompanija, pokreću projekat „Podrška za inovacije" putem kojeg će pet kompanija dobiti priliku da predstave svoja inovatina rešenja na sledećem Kopaonik Biznis forumu.

Kopaonik biznis forum je svima poznat događaj koji okuplja veliki broj eminetnih stručnjaka, privrednika, ekonomista i biznismena, kao i kreatora politike. 

O Kopaonik biznis forumu

Kopaonik biznis forum je srpska i regionalna poslovna konferencija koja se održava svake godine u martu u planinskom centru Kopaonik u Srbiji. Organizuje ga Društvo ekonomista Srbije.

Konferencija traje četiri dana tokom kojih okuplja srpske korporativne lidere, političke lidere, ekonomiste i novinare kako bi razgovarali o pitanjima i strategiji razvoja Srbije. Mediji ga često nazivaju „srpskim Davosom", po uzoru na sastanak Svetskog ekonomskog foruma (VEF) koji se održava svake godine u Davosu, u Švajcarskoj.

„Cilj ove inicijative omogućava povezivanje inovativnih firmi sa liderima najvećih kompanija u Srbiji. Povezivanje je u obostranom interesu i može da pomogne rast novim firmama i velikim kompanijama kroz inoviranje i digitalnu transformaciju. Tako se kreira nova vrednost i ostvaruju prednosti i za lokalnu zajednicu i društvo u celini", rekao je predsednik Nadzornog odbora NF Innova Branislav Vujović.

„Misija Saveza ekonomista Srbije jeste popularizacija ekonomske nauke i struke. Pored izdavačke aktivnosti prepoznati smo i po organizaciji najvećeg regionalnog poslovnog događaj „Kopaonik biznis foruma". Razumevajući značaj inovacija za unapređenje konkurentnosti privrede Srbije, zajedno sa NF Innova pokrećemo projekat „Podrška za inovacije", kazao je  Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

On je dodao da je namera partnera u projektu da u narednom periodu odaberu najbolje inovativne projekte koji će biti predstavljeni na Kopaonik biznis forumu 2025. godine.

"Sa odabranim idejama će, tokom trajanja Foruma, biti upoznati predstavnici velikih kompanija, kao i svi drugi potencijalni investitori. Taj svojevrsni „sajam ideja" pružiće mogućnost mladim ljudima da brže i efikasnije realizuju poslovne poduhvate", pojasnio je Vlahović.

Svi zainteresovani mogu da se prijave u periodu od 3. juna do 31. avgusta 2024.godine, a detaljnije o pozivu pogledajte OVDE.

(M.A./EUpravo zato/ses.org.rs)