Fond za Zapadni Balkan, koji je osnovalo Ministarstavo spoljnih poslova WB6, promoviše regionalnu saradnju i pomirenje. Podržava organizacije civilnog društva u sprovođenju projekata koji unapređuju mir, stabilnost i saradnju. 

Poziv za konkurs je otvoren do 17. juna, a maksimalna veličina granta je 30.000 evra po projektu. Pravo prijave imaju organizacije civilnog društva, poslovna, obrazovna i novinarska udruženja.

Tokom trajanja poziva, Fond će organizovati info sesije (online i uživo). 

ERC Grants su posebno osmišljeni kako bi ojačali potencijal za uspešno učešće u procesima regionalne saradnje, promovisali umrežavanje, razmenu i podstakli inovativne pristupe radi podsticanja pomirenja.

Na poziv mogu da se prijave organizacije civilnog društva i udruženja poput obrazovnih, medijskih, kulturnih, sportskih i drugih, u zemljama regiona.

Ovo je sedmi poziv za podnošenje predloga projekata Fonda za Zapadni Balkan, i sufinansiran je od strane Evropske unije u sklopu Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

U Prvoj fazi projekta „Podrška promociji regionalnih aktivnosti civilnog društva na Zapadnom Balkanu", koja je trajala od jula 2021. do januara 2024. godine, Zajednička akcija EU/WBF je dodelila 69 grantova preko 250 organizacijama u WB6. Druga faza projekta je počela 12. januara 2024. godine.

Adresa za prijavu na konkurs je OVDE ,a za više informacija možete kontaktirati info@westernbalkansfund.org

(M.A./EUpravo zato/eumogucnosti.rs)