Radionica "Kreiraj sajt po svojoj meri" koju Asocijacija medija organizuje u saradnji sa Deutsche Welle Akakdemijom je namenjena mladima - srednjoškolcima i studentima prve godine - čije interesovanje leži u medijima, medijskoj pismenosti, marketingu i praktičnom radu u redakciji.

Radionica će biti organizovana u periodu od 08. do 19.jula 2024.godine.

Radionica se sastoji iz dva dela. Prvog, teorijskog dela i drugog, praktičnog dela.

Prvi deo radionice, podrazumeva petodnevnu teorijsku obuku od strane stručnjaka za medije. Polaznici će imati priliku da nauče kako se pišu vesti za web, kako napraviti savršenu fotografiju za sajt, kako se uredjuju videii, kako se promovišu objave…

Po završetku petodnevne obuke, učesnici biće biti podeljeni u dve grupe koje će, uz mentorstvo iskusnih predavača, krenuti u izradu svog online medija. Provešće pet dana u nekoj od naših najboljih redakcijskih kuća okruženi iskusnim novinarima, reporterima, analitičarima…

Po završetku drugog dela, sledi mesec dana kada će samostalno raditi na kreiranju dodatnog sadržaja, optimizaciji i oglašavanju. Na osnovu analitike i utisaka predavača, biće izabran bolji tim koji će dobiti vrednosne nagrade.

U prethodnih 6 godina kreirano je 12 sajtova, obučili smo više od 80 mladih ljudi.

Ukoliko ste zainteresovani za učešče, sve što treba da uradite je da napišete nešto više o sebi, vašim interesovanjima i ciljevima, kao i kako ste čuli za ovu radionicu.

Prijavu možete poslati na e-mail edukacija@asmedi.org najkasnije do petka 21. juna 2024. godine.

(JA/Eupravo zato/Asocijacija medija)