Naši turisti tokom leta najviše putuju u Grčku ili Crnu Goru, a oni koji odaberu Španiju bi morali da obrate pažnju na nekoliko pravila.

Iako vladaju visoke temperature i ljudi vole da se razgolite, "neadekvatan" način odevanja mimo plaže može da vas žestoko udati po džepu.

Naime, u određenim delovima Španije je nezakonito da se ulicom šeta samo u bikiniju ili kupaćim gaćama. Biti go do pasa je takođe ilegalno. Ko se u ležernom izdanju bude kretao promenadom ili okolnim ulicama mogao bi da plati kaznu i do 600 evra.

Tako da, držite se plaže i bićete sigurni, a kada krenete u šetnju, morate biti adekvatno obučeni.

Majorka važi za jednu od destinacija sa burnim noćnim životom gde se odevnim kombinacijama ne poklanja velika pažnja, ali je odnedavno stupilo na snagu i novo pravilo prema kome nije prikladno nositi fudbalske dresove "kako bi se promovisala sredina sa što više poštovanja".

Pošto je ovog leta Evropa usredsređena na prvenstvo u fudbalu, lokalne vlasti žele da se postaraju da to popularno ostrvo pruži prijatan boravak svim posetiocima.

Majorka i Ibica su još ranije pooštrile svoje zakone, pa se tako za pijančenje na javnom mestu može dobiti kazna od 3.000 evra.

(EUpravo Zato/Time Out)