Italija ovog leta pokreće dve nove rute u okviru svoje zemlje koje bi trebalo da ponude isplative alternative. Vozovi će prevoziti putnike od Milana na severu do Lečea u južnoj Pulji, kao i od Milana do grada Ređo di Kalabrije u Kalabriji.

Ovo će krenuti od sredine juna.

Noćna linija vozom od Milana do Lečea će trajati nešto više od devet sati, polaziće u 22.45 i stiže u 7.57 sati. Povratak je iz Lečea u 21.05 i stiže se u Milano u 7.35 časova. Ova linija kreće sa radom 21. juna i funkcionisaće petkom i subotom.

Iako već postoje dva voza sa konceptom spavanja koji saobraćaju istom rutom, ova nova linija brža je za nekoliko sati i znatno je jeftinija - karte se kreću od 29,90 evra u jednom pravcu.

Još jedna noćna linija počeće istog dana i saobraćaće od Milana do Ređo di Kalabrije u jugozapadnom regionu Kalabrije. Ona će trajati skoro 11 sati, kretaće u 21:20 i stizaće u 8:11. Trenutno ne postoji direktni noćni voz koji saobraća ovom trasom, iako postoji sličan Frecciarossa koji saobraća danju. Cene se kreću od 39,90 evra.

Iako cene zvuče jeftino, postoji začkoljica.

U vozu nema kabina tako da ćete sedeti uspravno tokom celog putovanja. Takođe nema vagona-restorana, ali postoji bar sa grickalicama, sendvičima i pićima.

Možete, međutim, da izaberete biznis klasu koja nudi udobnija, veća sedišta, besplatan internet i besplatne grickalice od 44,90 evra na relaciji Milano-Leče i 54,90 evra na relaciji Milano-Ređo di Kalabrija.

Probudite se u dva najlepša grada južne Italije

Leče u blizini vrha italijanske regije Pulja je poznat po svojim baroknim zgradama u bež bojama u jedinstvenom arhitektonskom stilu. U pitanju je glavni grad istoimene provincije koji se nalazi u regionu Apulija na jugu Italije. Leče se naziva Firenca juga, zbog značajnih baroknih spomenika. Područje u kome je Leče naziva se Salento.

Ređo di Kalabrija najstariji je i najveći grad Kalabrije. Čuven po Nacionalnom Muzeju Velike Grčke u kom se čuvaju jedni od najznačajnijih artefakata tog vremena. Lungomare je prelepo šetalište uz plažu odvojeno od korza Vitorio Emanuel (Corso Vittorio Emanuele) uskom trakom botaničkih vrtova. U večernjim časovima je prepuno turista koji čekaju zalazak Sunca da naprave svoju savršenu fotografiju.

(JA/EUpravo zato/Euronews)