"Travel of Path", jedna od najposećenijih internet stranica u Sjedinjenim Državama posvećenih putovanjima, posebnu reportažu je posvetila Bosni i Hercegovini, za koju kažu da je izuzetno gostoljubiva i pristupačna.

Na listi najpovoljnijih evropskih destinacija za 2024. godinu, sajt je predložio Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Bugarsku.

Kako se navodi, Bosna i Hercegovina je neotkriveni biser Evrope koji je dugo bio zanemaren zbog skorije istorije. Međutim, vreme je da se to zaboravi, jer je u pitanju izuzetna destinacija, jedna od najrazličitijih na kontinentu koja se može pohvaliti velikim brojem istorijskih znamenitosti.

Ističu se Mostar, Sarajevo, ali i Neum. Ovaj grad na moru najinteresantniji je zbog blizine mnogo poznatijeg Dubrovnika, koji važi za jednu od najskupljih destinacija. Pored gradova, tu je i neverovatna priroda, sa vodopadima i rekama i jedinom prašumom u srcu Evrope.

Amerikanci kažu da jedna nedelja turističkog odmora u Bosni i Hercegovini koštaće samo 520 dolara, uključujući sve osim avionskih karata.

S druge strane, za nedelju dana u Albaniji, prema njihovim procenama, potrebno je izdvojiti otprilike 546 dolara po osobi, dok nedeljni boravak u Bugarskoj stoji oko 1.100 dolara.

(EUpravo Zato/Travel Path)