Bliže se dugonajavljivani koncerti grupe Ramštajn u Beogradu i o njima ne prestaje da se priča. Poštovaoci ovog benda iz Srbije i regiona uveliko se pripremaju za spektakl koja je grupa najavila za 24. i 25.maj.

Kako je prvi koncert, 24.maja rasprodat u rekordnom roku, bend je odlučio da održi još jedan, odmah sledećeg dana. Beograd se inače, od svih gradova regiona, našao na spisku za evropsku Stadion turneju 2024., u godini kada ova grupa obeležava 30 godina postojanja.

S obzirom na veliko interesovanje i spektakl koji se sprema, cene smeštaja u Beogradu za datume koncerta su se kretale od 1.000 evra, pa naviše.

"Ovaj koncert je uticao na to da se popuni 7.500 soba koliko Beograd ima. Naravno, ako je popunjeno 7.400 soba, preostalih 100 soba će biti prodato po višoj ceni. Tržište diktira cene. Oni koji su kupili karte i rezervisali smeštaj pravovremeno, učinili su to po cenama od 100 do 150 evra", naveo je direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES, Georgi Genov.

On je dodao da će Beograd sigurno zaraditi između 7 miliona evra i 10 miliona evra za dva dana održavanja koncerta.

"Govorimo o hotelijerima, ugostiteljima, taksijima, trgovinama i svima onima koji će biti na usluzi gostima grada - istakao je Genov.

Inače, performans koji pruža Ramštajn na koncertima smatra se jednim od najspektakularnijih na svetu. Pirotehnički efekti dovedeni su do savršenstva, a svi članovi benda su profesionalno obučeni za rukovanje vatrom i za to imaju licence. Kostimi koje nose na nastupima su raznoliki i prilagođeni pesmama koje izvode, neretko se menjaju i po nekoliko puta. Vizualizacija koncertnih verzija pesama je često povezana sa spotovima, koji su urađeni na veoma visokom produkcijskom i režijskom nivou, posebno u periodu kad ih je radio režiser srpskog porekla Zoran Bihać.

(M.A./EUpravo zato/Kurir.rs)