Međunarodni maloprodajni lanac iz Nemačke, Miks Markt (Mix Markt), zvanično je najavio otvaranje prvih maloprodajnih objekata u Srbiji i to za 29. april ove godine. Prve dve lokacije su u Beogradu, u Sarajevskoj ulici i na adresi u Ulici 27. marta.

Trgovačka kompanija sa sedištem u Nemačkoj započinje poslovanje istog dana i u Novom Sadu sa supermarketom koji će biti otvoren na adresi Bulevar oslobođenja 70a.

Miks markt posluje na više od 350 lokacija širom Evrope. U našem regionu prisutan je u Grčkoj, Bugarskoj i Crnoj Gori. U asortimanu ima proizvode iz Nemačke, Rusije, Poljske, Turske, sa Balkana...

Kompaniju su 1997. godine osnovala trojica Nemaca iz Kazahstana Valdemar Volker, Artur Štajnhauer i Peter Šuju, koji su otvorili prvu radnju u Erlinghauzenu u Nemačkoj.

Nemački lanac je brend i deo Monolith grupacije, koja ih i snabdeva proizvodima. Do šezdeset odsto robe koja se prodaje u ekspoziturama Miks Marketima dolazi od ovog veleprodavca, koja radi i sa drugim partnerima.

Cene "jače", ponuda raznovrsnija

Kako se navodi na njihovom sajtu, u pitanju je supermarket koji nudi netipičan izbor istočnoevropske hrane.

Prema njihovom zvaničnom sajtu, u radnjama u Nemačkoj cene pojedinih proizvoda su malo "jače" od većine supermarketa u Srbiji. Razlog tome možda jeste što se ne radi o proizvodima koje možete pronaći u bilo kojim marketima. Tako kilogram mlevenog junećeg i svinjskog mesa košta 6,5 evra, ćevapi od svinjskog i junećeg mesa od 800 grama su oko 13 evra, dok su ćevapi od ovčijeg mesa iste gramaže čak 15,69 evra, izveštava Mondo.

Cena litra mleka iznosi 1,55 evra, kilogram šećera se kreće od 1,69 do dva evra, a cena suncokretovog ulja od jednog litra je dva evra.

U ponudi se takođe nalaze i proizvodi od haringe u konzervi, pire od patlidžana, pire od dinje sa belim lukom, ukiseljeni pelat u kavkaskom stilu, kao i mnogi drugi proizvodi netipčni za naše prodavnice.

(JA/Kurir/Mondo)