Srbiju će u sredu (10. april) posetiti predsedavajući u OEBS-u i ministar spoljnih i evropskih poslova i trgovine Malte Jan Borg, objavila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju.

Tokom posete, predsedavajući Borg će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Narodne skupštine, Anom Brnabić, prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i potpredsednikom Vlade/ministrom odbrane i kandidatom za mandatara Vlade Milošem Vučevićem.

Pored susreta sa visokim zvaničnicima, očekuje se da će ministar Borg posetiti Misiju OEBS-a u Srbiji, gde će se sastati sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom, kao i sa osobljem Misije.

U programu ministra Borga je i okrugli sto sa medijskim i novinarskim udruženjima. Pored toga, predsedavajući će se sastati sa različitim grupama mladih i mladim korisnicima inicijativa koje podržava Misija, uključujući alumniste/alumnistkinje Pravne klinike za ekološko pravo Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Program će biti zaključen posetom svratištu za decu iz romske zajednice koje podržava Misija, a vodi Centar za integraciju mladih.

Predsedavajući Borg održaće zajedničku konferenciju za novinare sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu u 11.50 časova.

Izvor: OEBS