ESG Adria Samit okupiće brojne ugledne zvanice iz regiona i sveta: predsednike država, predstavnike regionalnih vlada, svetski prepoznate eksperte, brojne regionalne kompanije i međunarodne partnere. ESG Adria Samit organizuju Sustineri Partners i Porto Montenegro, u partnerstvu sa Vladom Crne Gore, pod pokroviteljstvom predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića.

ESG Adria Samit će ugostiti visoke zvaničnike, predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, predsednicu Republike Slovenije, Natašu Pirc Musar, predsednika Vlade Crne Gore, Milojka Spajića, rektorku Koledža Evropa (College of Europe) i bivšu visoku predstavnicu EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku, Federiku Mogerini, bivšu komesarku za ljudska prava u Savetu Evrope, Dunju Mijatović, izvršnog direktora britanske agencije za finansiranje izvoza, Tima Rida, kao i brojne ministre iz regiona, predsednike privrednih komora, uključujući predsednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža, kao i brojne poslovne lidere, pružajući tako platformu za konstruktivan dijalog o ključnim ESG pitanjima.

Ovogodišnji događaj se naslanja na uspeh inauguralnog ESG Summita Zapadnog Balkana, iz aprila 2023. godine, koji je postao prepoznat regionalni događaj posvećen održivom razvoju i dijalogu o većoj odgovornosti poslovnog sektora u pogledu ekoloških, društvenih i standarda upravljanja (ESG) u praksi, a velika novina ove godine je proširenje događaja na Sloveniju i Hrvatsku.

“ESG Adria Samit je postao i mesto na kome se grade partnerstva i sa kog potiču regionalne inicijative u oblasti zelene tranzicije, održivih finansija i cirkularne ekonomije, od značaja za Crnu Goru i sve zemlje regiona. Vjerujemo da upravo regionalni događaji, poput ESG Adria Samita, dodatno doprinose promociji zemalja Adria regiona, kao i jačanju regionalne saradnje, i privlačenju investicija koje su u dugoročnom interesu regiona”, istakla je Biljana Braithwaite (Biljana Brejtvejt), izvršna direktorica Sustineri Partners i osnivačica ESG Adria Samita.

Samit je podržan od strane vodećih kompanija iz oblasti energetike, finansija, bankarstva, prava, investicija, tržišta nekretnina, IT-ja i naprednih tehnologija, iz Adria regiona i šire.

Više informacija o ESG Adria Samitu dostupno je na summit.esgadria.org