Čuveni časopis Tajmaut pitao je hiljade građana iz celog sveta o hrani u njihovom gradu kako bi napravio konačnu rang listu najboljih svetskih gradova za hranu.

Tako je jedan grad u Evropi, konkretnije u Italiji – Napulj, bio onaj koji je ocenjen kao najbolji po kvalitetu, ali i po pristupačnosti hrane.

Hrana je u srcu italijanske kulture, od toplih, izdašnih jela koja se služe na severu do svih svežih morskih plodova koji se konzumiraju na jugu. Ali ako postoji jedna stvar po kojoj je Italija poznata, to je definitivno pica. A nema bolje od margarita pice pripremljene, pečene i servirane u Napulju, piše Tajmaut.

Liverpul je završio na 11. mestu, a Sevilja je rangirana kao 13. Kako je rekla lokalna spisateljica Ana Kaminski, gradska scena hrane “već godinama je među najuzbudljivijim u Španiji“.

Porto, Lion i Kopenhagen su ušli u 20 najboljih, a Madrid je izabrao kuvar Majkl Ajub iz Fornina, koji je rekao:

“Ovaj grad je riznica kulturnih čuda, sa bogatom kulturom i dubokim istorijskim nasleđem. To je bez sumnje jedan od najboljih gradova na svetu – za hranu i sve ostalo.“

(EUpravo zato/Tajmaut)