Krajem aprila i početkom maja ove godine, Srbija će biti kopredsedavajuća zemlja Komisije UN za stanovništvo i razvoj na 57. zasedanju, koje će se održati u Njujorku.

Ministarka Kisić je povodom ove uloge Srbije izrazila posebno zadovoljstvo i istakla njen značaj  za našu zemlju, stanovništvo i sektor.

Ona je istakla je da će Republika Srbija i u narednom periodu nastaviti da sprovodi sve mere koje su usmerene ka unapređenju uslova života svih građana.

UNFPA je zahvalila na dosadašnjoj uspešnoj saradnji u ovoj oblasti.

Kisić i Mosoti su se saglasili da je veoma važno i da Srbija uzme učešće na Samitu o budućnosti, koji je planiran za septembar 2024. godine, a na kojem će se usvojiti univerzalne smernice za jačanje svake kategorije stanovništva prihvatljive za sve zemlje sveta.

Mosoti je izrazio zahvalnost za dosadašnje angažovanje Republike Srbije i lično zalaganje ministarke Kisić da raniji zaključci međunarodnih konferencija po pitanju osnaživanja stanovništva, aktivnog i zdravog starenja, reproduktivnog zdravlja budu implementirani i globalno doprinesu progresivnom razvoju stanovništva.

(M.A./EUpravo zato)