Beograd se sprema za dva koncerta čuvene grupe Ramštajn, a interesovanje za nastup u Beogradu raste. Prema pisanju medija, ova tema se posebno izdvojila prethodnih dana, a kako je ova grupa do sada već dva puta nastupala u našoj prestonici, od njih se očekuje ništa manje nego spektakl.

Koncerti u parku Ušće su okviru velike evropske "Stadion" turneje koja se poklapa sa tridesetogodišnjicom postojanja benda.

Sinoć je održana i žurka zagrevanja na Trgu u Beogradu, koju su organizovali Rammstein Serbia Fan Club uz podršku benda Rammstein, Sky Music Group korporacije i platforme eFinity.

Rammstein Serbia Fan Club je osnovan 2009. godine u Beogradu sa idejom da se fanovi okupe u jednu zajednicu, a do danas su organizovali preko 80 različitih Rammstein žurki i promocija njihove muzike i koncerata po Srbiji. 

Kako su prošle nedelje izveštavali mediji, očekuje se veliki broj posetilaca iz drugih gradova Srbije, ali i iz regiona, pa stanodavci i ugostitelji već trljaju ruke u nadi da će se i promet u glavnom gradu intenzivirati.

Inače, grupa Ramštajn nastala je 1994. godine u Berlinu kao industrijal metal bend. Brzo je postao svetski popularan, iako su njihovi tekstovi na nemačkom jeziku.

Tri decenije kasnije, bend je i dalje jako popularan, možda baš tahvaljujući tome što su kontroverzni, mračni, što koncerte pripremaju pažljivo sa akcentom na scenske efekte i što  svojim spotovima pomeraju granice.

Beograd se decenijama unazad mogao pohvaliti koncertima koji su punili hale i zbog kojih je i turistička ponuda Srbije bila bogatija i atraktivnija za ljude iz unutrašnjosti, regiona i Evrope.

Samo neka od velikih muzičkih imena koje smo imali prilike da čujemo u srpskoj prestonici su: Metallica, AC/DC, Iron Maiden, Sepultura, Rolling Stones, Whitesnake, Motorhead, Judas Priest, Simply Red, Shade, Gipsy Kings, Madonna, Amy Winehouse i mnogi drugi, a samo pre nekoliko dana koncertom u Areni, publiku je razgalio legendarni  kantri pop pevač - Rod Stewart.

(M.A./EUpravo zato)