U obraćanju naciji, Aleksandar Vučić otkrio je datum novih izbora u Beogradu i kazao da će to biti 2. jun. Ostali lokalni izbori biće održani u zakonskom roku.

On je izrazio uverenje da će se poštovati preporuke ODIHR-a, i da poručio MUP-u da bude restriktivan pri promeni prebivališta.

 Što se tiče formiranja Vlade, on je kazao da lista "Srbija ne sme da stane" ima većinu i pozvao da se Vlada formira pre 1. aprila, dok je najavio da će ime mandatara biti poznato kroz nekoliko dana.

Obraćanju je prethodio sastanak sa liderima vladajuće koalicije kome su prisustvovali lideri Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom Milošem Vučevićem, lideri koalicije SPS-JS Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, predsednik "Zdrave Srbije" Milan Stamatović, kao i doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Vučić je ranije najavio da će se na tom sastanku donositi odluke o održavanju lokalnih izbora, o Skupštini Srbije i Vladi Srbije, kako bi se, kako je rekao, što pre završili svi izborni ciklusi.

(Euractiv.rs/EUpravo zato)