Kako je Čadež najavio u Njujorku, a prenela PKS, predstavništvo WTCA biće u Beogradu, u Privrednoj komori Srbije. 

Kako je pojašnjeno, to će biti mesto gde će kompanijama koje budu dolazile u našu zemlju biti dostupna mogućnost umrežavanja, da budu u centru Beograda i da se povezuju sa partnerima.

Dogovoreno je da PKS bude nosilac licence WTCA, čije će predstavništvo biti u zgradi komore na Terazijama.

„Komora će time postati deo najveće međunarodne trgovinske asocijacije, čime će Beograd i Srbija biti vodeće destinacije za trgovinu i investicije", objasnio je Čadež, koji kao član delegacije Srbije boravio u Njujorku povodom 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Svetski trgovinski centar je globalna mreža koja pod svojim brendom povezuje više od 300 velikih i uticajnih kompanija i organizacija.

„Naša vizija je da dovedemo ovaj svetski poznat brend u Srbiju i da uskoro realizujemo projekat WTCA u Beogradu koji će postati novi centar i poslovna platforma za Zapadni Balkan", naveo je predsednik PKS.

Iz PKS podsećaju da je Čadež prethodnih dana u Njujorku imao sastanke sa velikim brojem delegacija sa kojima je razgovarao o jačanju ekonomskih veza sa Srbijo, dok privrednike Srbije do kraja jeseni očekuju susreti sa poslovnim zajednicama Kazahstana, Uzbekistana, Tunisa, Grčke.

Čadež je prisustvovao i prijemu „Serbia Beyond Future" koji je u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, organizovala Stalna misija Srbije pri UN, kada je svetskim zvaničnicima predstavljena je predstojeća izložbu EXPO 2027, kao i budućnost Srbije u pogledu razvoja nauke, inovacija i najsavremenijih tehnologija.

(M.A./EUpravo zato/biznis.rs)