Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, najavio je da će na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla" Ministarstvo unutrašnjih poslova uskoro postaviti kapije na kojima će se automatski očitavati pasoši, što će omogućiti brži protok putnika prilikom pasoške kontrole.

"Putnici više neće morati da čekaju na kontrolu samo kod policajca već će moći da prođu kroz kapiju gde se samo skenira pasoš i lice i automatski prolazite, što je četiri puta brže nego običan prolaz", rekao je Vesić gostujući na televiziji Happy.

On je kazao da će ti čitači na aerodrom stići do juna, pred sezonu, a prema njegovim rečima, to će bitno ubrzati pasoške kontrole što je bio jedan od problema.

Kako je preneo Euronews, Vesić je naveo da ima redovne sastanke sa ljudima koji rade na beogradskom aerodromu i podsetio da je posao „ground handlinga" na tom aerodromu preuzela da vodi britanska kompanija „Menzies Aviation" koja je među najboljima na svetu.

On je dodao da kompaniji ukazuje na sve probleme koji ih čekaju.

"Tako da se nadam da ćemo ove godine imati znatno manje problema i ući spremnije u sezonu nego prethodne", pojasnio je Vesić.

(M.A./EUpravo zato/Kurir)