Koliko puta ste sedeli na poslu i pomislili: "E, da mi je da odem na selo i gajim neke ovce, krave ili koze?"

Osim toga, mnogi ljudi koji žive u gradovima žele da nabavljaju meso, mlečne proizvode ili jaja od sigurnih dobavljača, a Miodrag Mitrović može donekle da vam ispuni ovu želju.

On pokreće onlajn farmu "Moje stado" preko koje će svako moći da postane moderni farmer.

On je na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavio svoj projekat.

"'Moje stado' je onlajn farma koja omogućava fizičkim licima da kupe i utove, na primer, svoje prase, bilo gde na teritoriji Srbije u poljoprivrednim gazdinstvima, a da uslugu plaćaju u mesečnim ratama“, objašnjava on i dodaje da kreditna sposobnost u ovom procesu nije neophodna.

Farmer na rate

Broj rata i visina rata određuje se putem algoritme koji obračunava na osnovu broja hranidbenih dana i potrošnje hrane.

"Ako ste kupili prase od 20 kilograma i želite da othranite to prase do 120 kilograma, algoritam prepoznaje tu razliku i obračuvana hranidbene dane i potrošnju hrane, koliko je meseci potrebno da dostigne tih 120 kilograma i na osnovu toga i ratu“, objašnjava on.

Sama platforma pruža mogućnost ugovora između pravnih i fizičkih lica i zagarantovana sredstva za prodata grla, kao i usluge tova svakog meseca.

U sklopu platforme postoji i onlajn pijaca u kojoj poljoprivredna gazdinstva nude svoje proizvode – suhomesnate proizvode, mlečne, voće, povrće ili jaja.

Pored kupovine i klasičnog tova, postojaće i organsko grlo. U ponudi će moći da se nađu i kunići i sve vrste živine, preneo je Bizlife.

"Platforma omogućava transport po HACCP standardu, u platformi postoji pasoš za svako grlo i biće dostupan svakom potrošaču na uvid. Postoji mogućnost osiguranja grla, a premija pokazuje kakav je kvalitet gazdinstava kod kojih ga gajite, jer što je premija manja, to je gazdinstvo kvalitetnije, pa ćemo na osnovu toga i da ih rangiramo", objašnjava Mitrović.

Ukoliko kupac ne izmiri svoje obaveze, platforma mu stopira tov i isporučuje trenutnu kilažu, tako da niko nije oštećen.

(EUpravo Zato/Bizlife)