Planirani teroristički napadi na koncertima Tejlor Svift u Beču: Uhapšeni osumnjičeni, bezbednosne mere širom grada

Tejlor Svift ponovo je u žiži interesovanja, ali ovaj put nažalost, u jako uznemiravajućem smislu. Naime, dvojica austrijskih državljana navodno su planiralala terorističke napade na njenim koncertima najavljenim za dane vikenda u Beču.

ALEX HALADA / imago sportfotodienst / Profimedia Policija u Austriji uhapsila osumnjičene za pripremu terosrističkog napada

Pripadnici austrijske policije su u velikoj akciji u Ternicu uhapsili dve osobe povezane sa Islamskom državnom, koji su planirali napade na koncertima Tejlor Svift u Beču.

Austrijska policija je na hitno sazvanoj konferenciji za novinare saopštila da su dva radikalizovana mladića planirala napade na širem području Beča, dok su neke od njihovih meta bili i koncerti svetski slavne pevačice Tejlor Svift.

Kako prenose austrijski mediji, oba uhapšena su državljani Austrije, dok je stariji, 19-godišnjak poreklom iz Severne Makedonije.

Franc Ruf, generalni direktor Sektora za javnu bezbednost rekao da je reč o mladićima koji su radikaliozovani putem interneta.

"Prema sadašnjim saznanjima, oni su radikalizovani putem interneta, gde su se i upoznali", rekao je Ruf. Jedan od njih je navodno položio zakletvu vernosti Islamskoj državi početkom jula meseca", kazao je on.

Ruf je dodao da su preduzete sve neophodne mjere da se bezbednost na koncertima zakazanim za petak, subotu i nedelju podigne na viši nivo. Jače bezbedonosne mere biće preduzete i širom Beča.

Tokom opsežne operacije izvedene u Ternicu, policija je pronašla i hemijsku supstancu, koja bi mogla biti eksplozivna, ali koju sada analizira.

(M.A./EUpravo zato/kurir.rs)