Jedinstveni gala događaj predstavio je 18 pasa obučenih u odeću inspirisanu izgledom slavnih sa ovogodišnje Met Gale.

Na ovom modnom događaju, zablistali su kućni ljubimci, kao modeli.

Naime, dizajner Entoni Rubio organizovao je sada već godišnju modnu proslavu u ponedeljak uveče, poslavši 18 pasa niz crveni tepih u njujorškom Američkom kinološkom klubu Muzeja pasa. Svaki pas je obukao modnu kombinaciju sličnu onoj koju su poznate ličnosti nosile na Met Gali samo dve nedelje ranije.

„Želim da ljudi shvate da se ne rugamo Met Gali. Ne oponašamo Met Galu", rekao je Rubio i dodao:

„Podižemo i cenimo divne kreacije koje su na Met Gali predstavili najtalentovaniji dizajneri sveta".

Iznos koji su posetioci morali da plate kako bi videli ovaj jedinstven modni događaj, a koji je iznosio 300 dolara  ili 276 evra za ulaznicu, je prihod koji koristi muzeju domaćinu, slično kao što njegov pandan Met Gala u centru grada služi za prikupljanje sredstava za Institut za kostime Metropoliten muzeja umetnosti.

Većina krznenih modnih ljubitelja bila je veličine krigle - čak je i ulogu Krisa Hemsvorta igrao Ši cu.

Predstavljene su neke od zvezda Met Gala o kojima se najviše pričalo: Narcis Pomeranac kao Dženifer Lopez, Kimba čivava u jednom od Zendajinih izgleda, Majli-Džo Čorki kao Kardi Bi i Bastijan terijer kao Kolman Domingo.

Pet Gala
Justjojo, Jorge Estrellado / Zuma Press / Profimedia Pet Gala

Ovogodišnji gala kodeks oblačenja bio je Garden of Time, koji prati izložbu Meta „Uspavane lepotice: Reavakening Fashion".

Odeća pasa biće smeštena i izložena u Muzeju psa u junu, rekao je Rubio.

„Svaki fotograf će vam reći da je najteži posao raditi sa decom i životinjama. Ne u mom svetu", rekao je Rubio, koji je „neumorno" radio na prilagođavanju odeće u kratkom vremenskom roku i dodao:

„Mislim da je sa ljudima mnogo teže raditi jer se psi ne žale. U mom svetu, psi se ne žale, nisu primorani da nose ono što ne žele da nose". kazao je on.

Rubio je ipak imao poruku za impresivnu Met Galu:

„Voleo bih da ovo čuje Anna Vintour,  voleo bih da budem prvi koji će prošetati crvenim tepihom sa psećim modelom u psećoj modi. Samo da izložim kreacije".

(M.A./EUpravo zato/Euronews.com.)