Na redovnoj godišnjoj sednici Slovenačkog poslovnog kluba, za predsednika Skupštine je izabran dr Janez Vončina, advokat iz advokatske kancelarije JPM &Partners.

Danijela Fišakov, predsednica Slovenačkog poslovnog kluba podnela je godišnji izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za 2023. godinu, a oba izveštaja su jednoglasno usvojena.

Predsednica se osvrnula na uspehe iz prethodne godine, a kao najbitniji istaknut je jubilej, proslava 20. godišnjice poslovanja kluba, što predstavlja impresivno dostignuće za svaku organizaciju. Organizovano je više od dvadeset događaja, među kojima su brojni poslovni susreti, panel diskusije, regionalne konferencije, CEO druženje, što je dodatno učvrstilo položaj kluba u poslovnoj zajednici.

Istaknuta je važnost daljeg jačanja veza između Slovenije i Srbije kroz projekte i inicijative koje podržava Slovenački poslovni klub, te kontinuirano angažovanje na unapređenju poslovnog okruženja i saradnje među članicama.

Predstavljeni su planovi za 2024. godinu koji uključuju održavanje tradicija poput organizacije događaja i rada sa članovima, ali i inovacije u formatima i aktivnostima kluba.

Nakon radnog dela, prisutni su imali priliku da se u neformalnoj atmosferi povežu, razmene ideje i stvore nove poslovne kontakte.

(EUpravo zato, Slovenački poslovni klub)