Talentovani muzičari iz programa "Muzika nade" će sa svetskim izvođačima učestvovati 10. jula na otvaranju Exit festivala.

Oni će, zajedno sa iskusnim kolegama, svojim nastupom na Tesla Universe bini obeležiti početak nultog dana (Day O) ovog četvorodnevnog festivala.

Mladi iz programa „Muzika nade“ su snagom svojih nastupa i neposrednošću komunikacije sa publikom, privukli pažnju organizatora Exit festivala koji im je pružio priliku da ove godine i sami probude duh slušalaca i na taj način proslave rođenje velikana kao što je Nikola Tesla.

"Velika je radost i čast deliti scenu sa svetskim zvezdama iz široke i šarene žanrovske lepeze i preneti važnu poruku mladih, čiji se glas retko čuje. Srećni smo što su organizatori Exit festivala prepoznali vrednost ovog programa koji teži društvenim promenama, i pružili mladim umetnicima priliku da iskažu svoju strast prema muzici, za koju žive.“, ističe Đurđa Papazoglu, izvršna i umetnička direktorka programa.

Mladi koji nastupaju u okviru programa 'muzika nade'
Ustupljene fotogarfije/Marko Obradović Edge 

Program „Muzika nade“ je jedinstven u Srbiji, a nastao je 2014. godine u partnerstvu sa čuvenim El Sistema pokretom, proglašenim od strane UNESCO-a za najbolji socijalno inkluzivni program na svetu.

"Muzika nade" uz pomoć vrsnih muzičara i pedagoga, povezuje decu iz socijalno ugroženih porodica sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, čime im vraća veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost - veru u život.

Do sada je kroz program prošlo više od 2.500 dece i mladih u jedanaest gradova Srbije.

Program su podržali i ugledni domaći umetnici i umetnice, Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Bojana Stefanović, Miona Marković, Marčelo, Suzana Lukić, Zejna i DJ Lea Davogić, učestvujući u kampanji prikupljanja sredstava za održivost ovog društveno angažovanog programa.

Pozivaju se građani, preduzeća i institucije da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu redovno i kvalitetno muzičko obrazovanje učenika koji, negujući svoj talenat, ostaju u sistemu obrazovanja i, uz pomoć svih nas, dobijaju šansu za bolju budućnost.

(EUpravo Zato)