Nova šansa za KREATIVNE preduzetnike: Konkurs koji spaja kreativce i biznis otvoren do 10. juna

Novi konkurs za kreativce ce koji se bave biznisom otvoren je do 10. juna. Ideja projekta Kreativna industrije je da kombinuje kreativnost sa preduzetničkim duhom, zarad postizanja ekonomske dobiti

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Projekat je usmeren na tri kreativne industrije  i to:

  • održivi kulturni turizam,
  • moda i dizajn i
  • umetnički zanati.

Cilj projekta je da se osnaže kreativne i preduzetničke kompetencije i poveća svest o prednostima održivosti kreativne industrije u regionu.

Aktivnosti unutra programa biće realizovane u tri faze: obuka, razmena iskustava sa učesnicima iz drugih zemalja i edukativne posete.

Projekat „Centar za Razvoj Kreativnih Industrija - The creative industries development centre" (KUL), sprovoditi se u okviru EU Programa: Kreativna Evropa, a partneri su , Centar za celoživotno učenje i kulturu Bjelovar (Hrvatska), Inženjere za zaštitu životne sredine Novi Sad (Srbija) i Razvojni center Murska Sobota (Slovenija).

Program "Kreativna Evropa"

"Kreativna Evropa" je vodeći program Evropske unije u sektoru kulture i audio-vizuelne delatnosti u kom i Republika Srbija učestvuje od 2014. godine.

Ovim programom EU podržava evropsku kinematografiju, umetnost i kreativne industrije sa ciljem otvaranja radnih mesta i podsticanja rasta, kao i radi kreiranja novih međunarodnih prilika, tržišta i publike.

Razvojni centar Murska Sobota iz Slovenije nadgledaće sve aktivnosti vezane za održivi kulturni turizam.  Inženjeri za zaštitu životne sredine iz Srbije, u saradnji sa Udruženjem zanatlija, organizovaće aktivnosti povezane s umetničkim zanatima, a Centar za celoživotno učenje i kulturu Bjelovar sprovešće aktivnosti koje su u vezi sa modom i dizajnom.

(M.A./EUpravo zato/europa.rs)