Oslanjajući se na rezultate i resurse koji su razvijeni u prethodnom periodu, UNICEF će nastojati da se, kroz novo partnerstvo, unaprede digitalne veštine dece, ojača znanje roditelja kako da zaštite decu od rizika i promoviše bezbedno korišćenje interneta kroz sistem obrazovanja.

"Jednak pristup digitalnim tehnologijama i digitalne kompetencije predstavljaju važnu investiciju koja donosi dobrobit učenicima i razvoju celog društva. Škole koje imaju pristup internetu predstavljaju centre za šire učenje i unapređenje digitalne pismenosti zajednica. Saradnja sa kompanijom Yettel ima veliki značaj za kvalitetne promene koje želimo da ostvarimo kako bi obezbedili pristup kvalitetnom obrazovanju i stvorili prilike za svako dete", rekla je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEFa u Srbiji.

Kroz nastavak partnerstva UNICEFa, predviđeno je da 4500 dece u 30 školama širom Srbije unapredi znanje u oblasti digitalne pismenosti. Razvijene i testirane obuke i materijali biće uključeni u obrazovni sistem i korišćeni dalje za razvoj digitalnih veština 60.000 učenika, roditelja i nastavnika.

Ovaj projekat oslanja se na višegodišnju saradnju UNICEFa i Yettela, kroz programe "Premošćavanje digitalnog jaza" i "Bezbedan net za celu porodicu". Rezultati ovih projekata su osnovani klubovi za učenje, biblioteke digitalnih tehnologija, obuke za nastavnike, edukativni materijali za bezbedno korišćenje interneta, i tako dalje. U cilju premošćavanja digitalnog jaza, Yettel je produžio i besplatno korišćenje interneta za 2200 SIM kartica tokom naredne dve godine za 30 škola u Srbiji.

UNICEF će nastaviti da i dalje podržava korišćenje obrazovnih digitalnih tehnologija u cilju unapređivanja prilika za učenje svih đaka, jačanje ekspertize nastavnika i dalje jačanje i modernizaciju inkluzivnog obrazovanja.