Putovanje u "solo aranžmanu" nije nova pojava, ali je poslednjih godina doživelo pravi procvat. Sve više avanturista odlučuje da krene na putovanje bez pratnje, birajući slobodu u planiranju i priliku da istražuju svet svojim tempom.

Bilo da želite sami da organizujete svaki detalj putovanja ili sanjate o avanturi inspirisanoj popularnim filmom i knjigom "Jedi, moli, voli", solo putovanje pruža jedinstvenu priliku za lični rast, ali i za doživljaj same destinacije u malo drugačiji način. Ali koji je najbolji grad za takva putovanja?

Platforma za rezervaciju odmora Kayak je upravo objavila listu najboljih svetskih destinacija za solo putnike, uzimajući u obzir nekoliko ključnih faktora kao što su troškovi smeštaja i hrane, bezbednost i broj kulturnih atrakcija.

Berlin je, prema njihovoj analizi, bio na vrhu liste. Nemačka prestonica osvojila je prvo mesto zahvaljujući izuzetnoj kombinaciji pristupačnih cena i bogate kulturne ponude.

Berlin
Kav Dadfar 

Sa prosečnom cenom hotelskog smeštaja od 152 evra i troškovima obroka od oko 28 evra, Berlin je relativno pristupačna destinacija, piše Putni kofer. Ono što ga čini posebnim za solo putnike je impresivan broj muzeja, pozorišta i koncertnih sala – čak 12,43 na 100.000 stanovnika, što ga svrstava na treće mesto po ovom pitanju, odmah iza Pariza i Milana.

Kako navode autori istraživanja, Berlin je jedna od najpovoljnijih opcija za solo putnike koji žele bogatu kulturnu scenu, a da se pritom osećaju sigurno i dobrodošli.

Živ, šaren, glasan, lep

Sve ove reči savršeno opisuju glavni grad Nemačke, a ipak nijedna nije dovoljna da predstavi sve što on jeste i ima da ponudi, piše ovak portal. Berlin je grad umetnika, grad multikulturalnosti, grad muzike, grad najluđih zabava, ali i grad burne i bolne prošlosti...

Zvuči neverovatno da je pre manje od 80 godina praktično sravnjen sa zemljom, a da je do pre nešto više od trideset godina bio podeljen na pola zidom, ali je sve te rane iz prošlosti ugradio u sadašnjost, ostavljajući male podsetnike na njegovim ulicama na vremena koja se nikada ne smeju ponoviti.

(JA/Eupravo zato/Putni kofer)