VIRTUS nagrada, prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji, dodeljuje se humanim ljudima koji čine dobra dela i kompanijama koje, kroz filantropske inicijative u okviru društveno odgovornog poslovanja, doprinose razvoju zajednica u kojima posluju.

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da prisustvujete sedamnaestoj po redu, dodeli VIRTUS nagrada za filantropiju, koja će se održati u subotu, 23. marta 2024. godine u 12 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6, Beograd).

VIRTUS nagrade će dobitnicima uručiti:

  • Džon Ginkel, zamenik šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji
  • Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji
  • Dominik Otvej, zamenik ambasadora Velike Britanije u Srbiji
  • Ida Prester, kantautorka, aktivistkinja i ambasadorka ovogodišnje VIRTUS nagrade u kategoriji tematski fokus

VIRTUS nagrada za 2023. biće dodeljena u sledećim kategorijama: Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, Nagrada za individualnu filantropiju, Nagrada za mlade filantrope. Ove godine prvi put će biti dodeljena i nagrada koja u fokus stavlja filantropsku podršku osnaživanju žena i devojčica.

Nezavisni žiri, koji čine ugledni stručnjaci iz sveta privrede, akademskih institucija i medija, odlučio je da dodatno dodeli četiri specijalna priznanja, koja će biti proglašena na ceremoniji.

VIRTUS nagrada za 2023. godinu dodeljuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), OAK fondacije, Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler.