Do novih kotlova uz subvenciju! Kako da se prijavite za BESPOVRATNA SREDSTVA

U okviru projekta smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora, Kragujevčani su sada dobili priliku da se prijave za dodelu sredstava za nabavku kotla ili peći na prirodni gas ili pelet za porodične kuće.

Screenshot/Youtube/denius denius

U okviru nastavka projekta smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora, koji grad Kragujevac realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Gradsko veće donelo je Zaključak o objavljivanju Javnog poziva građanima za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kotla ili peći na prirodni gas ili pelet za porodične kuće.

Sredstva za ove namene opredeljena su u iznosu devet miliona dinara.

Bespovratna sredstva na ime nabavke opreme odobravaju se za mere energetske efikasnosti, nabavku kotlova na prirodni gas i pelet i zamenu postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće.

Sredstva za realizaciju ovog zaključka planirana su Odlukom o budžetu grada Kragujevca za tekuću godinu.

Javni poziv će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca - kragujevac.ls.gov.rs. Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici grada Kragujevca, kragujevac.ls.gov.rs i na prijemnom šalteru Gradske uprave.

Prema dokumentu koji se nalazi na sajtu grada Kragujevca, za konkurisanje će vam biti potreban prijavni formular u kom ostavljate lične podatke, meru za koju se prijavljujete, stanje vaše kuće, postojeći način grejanja i postojeće prozore (traži se od fizičkih lica da prilože fotogtafije prozora).

Takođe, dobićete i listu firmi/privrednih subjekata sa koje možete da birate jednu firmu za odgovarajuću meru od koje moraju da pribave predračun sa cenom I količinom opreme. Ovaj predračun je obavezno podneti uz prijavu.

Pored toga, biće neophodno da popunite i izjavu u kojoj dajete saglasnost gradu Kragujevcu da u vaše ime a za potrebe Javnog poziva za učešće građana za dodelu bespovratnihg sredstava za sprovođenje projekta smanjenja zagađenja vazduga iz individualnih izvora u 2024. na teritoriji Kragujevca, može za potrebe postupka izvršiti uvid, pribaviti I obraditi podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija, a koji su neophodni u postupku odlučivanja.

Na kraju, na sajtu grada Kragujeva imate i spisak kriterijuma po kojima se ocenjuje.

Rok za podnošenje prijava je 21. jun 2024. godine.

(JA/EUpravo zato/Grad Kragujevac)