Švedska važi za zemlju u kojoj se o svemu vodi računa, ne bi li se svetu predstavili na najbolji mogući način i ne bi li, naravno, njeni stanovci živeli u njoj što je moguće lepše, komfornije, ali i zdravije. Velika pažnja poklanja se organskoj hrani, očuvanju životne sredine, pravima zaposlenih. Zato postoji šansa da ćete često viđati ljude na biciklima, koje biraju kao glavno prevozno sredstvo za putovanje na posao, iako vremenski uslovi nisu naivni.

Ipak, ako vam se ukaže prilika da kupite kuću u Švedskoj i imate mogućnosti za to, zar ne biste zanemarili hladnoću i uvažili sve nabrojane benefite? Još ako ta kuća košta kao stan u Beogradu… Verujemo da biste.

Jednu takvu kuću pronašli smo u okrugu Kalmar u Švedskoj, u mestašcetu po imenu Visefjarda. Cena kuće iznosi svega 86.000 evra.

Za ovu sumu možete da dobijete udoban i prostran krov nad glavom sa pet soba, uključujući tri spavaće, u zemlji koja je nekoliko puta proglašava najboljom za život ljudi.

Sam dnevni boravak ima 78 kvadrata, a od "dodatne opreme" za ovaj novac dobićete i dodatnih 30 kvadrata spoljne verande i balkona na kojima ima dovoljno mesta za opuštanje i zabavu.

U blizini kuće nalazi se slikoviti golf teren duž jezera Kirksjona, ali i mirna reka Lickebian sa jednom od najlepših kanu staza u Švedskoj. Pored toga, na samo nekoliko minuta vožnje nalazi se plaza za kupanje, za uživanje u sunčanim danima pored vode.

Podsetimo, cena nekretnina svuda u svetu u naglom su porastu. Između ostalih, u Srbiji je sve teže finansirati krov nad glavom, pa tako za ovaj novac u srpskoj prestonici možete da kupite garsonjeru i to na periferiji grada.

(JA/EUpravo zato)