Poslastičar napravio božićni kolač sa Svarovski kristalima: Jeftinija verzija košta 300 evra

Dario Hartvig po narudžbini pravi poslastice koje mogu koštati i 700.000 evra.

Nick Zonna/ipa-agency.net/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia Italijani za Božić i Novu godinu tradicionalno prave kolač panetone

Poslastičar iz Pijemonta, Dario Hartvig, napravio je panetone sa Svarovski kristalima za božićne praznike.

U pitanju je italijanska vrsta slatkog hleba i voćnog kolača.

Poslastica, obložena zlatnom folijom i ukrašena kristalima, košta 900 evra po kilogramu. I pakovanje je ukrašeno kristalima.

U ponudi je i panetone presvučen srebrnom folijom – za 300 evra.

Ovo nije prvi put da Hartvig ​​oduševljava svojim ekskluzivnim kreacijama. Jednom je napravio panetone sa pravim dijamantima u vrednosti od 300.000 evra za jednog ruskog kupca.

Nekoliko godina kasnije, mušterija iz Indije je naručila božićnu tortu ukrašenu dijamantskom narukvicom i tijarom za 700.000 evra. Takve kreacije se prave samo po narudžbini, a dijamante isporučuje kupac, rekao je Hartvig.

Panetone (torta od kiselog testa sa bademima, suvim grožđem i kandiranim voćem) i pandoro (zvezda puter torta sa šećerom u prahu) jedu se u mnogim italijanskim domaćinstvima od početka decembra do novogodišnje noći – bilo za doručak uz šoljicu kapućina ili večernji desert sa čašom penušavog vina.

(EUpravo zato/Ekapija)