Poslastičar iz Pijemonta, Dario Hartvig, napravio je panetone sa Svarovski kristalima za božićne praznike.
U pitanju je italijanska vrsta slatkog hleba i voćnog kolača.
Poslastica, obložena zlatnom folijom i ukrašena kristalima, košta 900 evra po kilogramu. I pakovanje je ukrašeno kristalima.
U ponudi je i panetone presvučen srebrnom folijom – za 300 evra.
Ovo nije prvi put da Hartvig oduševljava svojim ekskluzivnim kreacijama. Jednom je napravio panetone sa pravim dijamantima u vrednosti od 300.000 evra za jednog ruskog kupca.
Nekoliko godina kasnije, mušterija iz Indije je naručila božićnu tortu ukrašenu dijamantskom narukvicom i tijarom za 700.000 evra. Takve kreacije se prave samo po narudžbini, a dijamante isporučuje kupac, rekao je Hartvig.
Panetone (torta od kiselog testa sa bademima, suvim grožđem i kandiranim voćem) i pandoro (zvezda puter torta sa šećerom u prahu) jedu se u mnogim italijanskim domaćinstvima od početka decembra do novogodišnje noći – bilo za doručak uz šoljicu kapućina ili večernji desert sa čašom penušavog vina.
(EUpravo zato/Ekapija)