Ove stvari nikako nemojte da pakujete u svoj kofer: Saznajte kako da izbegnete neprijatnosti tokom putovanja

Jedan od radnika aerodroma je na društvenim mrežama podelio svoja iskustva i otkrio šta nikako ne treba ostavljati u čekiranom prtljagu.

tofino / Alamy / Alamy / Profimedia

Pakovanje pred put avionom nije jednostavan zadatak, pogotovo kada se menjaju pravila šta se sme ili ne sme nositi u ručnom prtljagu.

U pripremi dokumenata i razmišljanja šta sve treba da spakujete, često možete u kofer da ubacite nekoliko predmeta kojima možda tu nije mesto.

Jedan od radnika aerodroma je na platformi Reddit podelio svoja iskustva i rekao kako je problematično hranu ostavljati u prtljagu.

"Hrana može da istruli ili iscuri, a onda smrdi, pogotovo kada su alkoholna pića u pitanju. Onda se i ja celog dana osećam na torbu u kojoj je nešto iscurilo", kazao je.

Kako je dodao, slično se događa i sa parfemima ili toaletnim vodama. Ukoliko ste nešto kupili u djuti fri šopu, postarajte se da je dobro upakovano.

Putnicima se preporučuje da lekove nikada ne ostavljaju u čekiranom prtljagu. Najbolje je da ih nose sa sobom u ručnom prtljagu kako bi se eliminisao rizik da ih izgubite ukoliko se koferi kojim slučajem zagube na aerodromima.

Savetuje se i da tečnosti ili aerosoli ne treba da budu u konzervama jer mogu lako da puknu pod pritiskom, već u nekoj drugoj vrsti ambalaže.

JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia 

Takođe, važno je odabrati i adekvatnu vrstu kofera. Ukoliko imate manje od 5 kilograma robe, ne bi trebalo da koristite preveliku torbu.

"Preveliki kofer bi mogao da se izlomi ukoliko nije u potpunosti pun što će dovesti do prave lavine torbi kada su naslagane jedna na drugu", rekao je još jedan aerodromski radnik, preneo je Daily record.

Kako je istakao, trebalo bi izbegavati kofere od tvrde plastike jer lako iskliznu i ponesu sa sobom i ostali prtljag. Preporučuju se platnene torbe koje ostaju na svom mestu, pa se na taj način mogu izbeći nemile situacije.

(EUpravo zato/Daily record)