Misteriozni grafiti umetnik, Benksi, predstavio je za samo 24 sata dva nova dela u Londonu.

Dva slona, okrenuta jedan prema drugom, koji se skoro dotiču surlama, naslikana su na bočnoj strani jedne zgrade u Čelsiju, a umetnik iz Bristola je sam to podelio na svom Instagramu.

Prethodno je u blizini mosta Kju naslikao kozu. Mural prikazuje siluetu crne planinske koze koja stoji na konstrukciji koja podupire zid zgrade.

Nadzornu kameru je Benksi okrenuo ka životinji, a potom su korisnici društvenih mreža počeli da polemišu "šta je pisac hteo da kaže".

Jedni smatraju da je želeo da pošalje poruku da ljudi uništavaju okolinu, toliko da životinje više ne znaju kuda da idu.

Crna koza se pojavila nakon murala zelenog lišća na zidu koji se nalazi odmah iza posečenog stabla. Kao i u prethodnim slučajevima, Benksi je potvrdio autentičnost, a rad je, zbog zaštite, prekriven akrilnim perspeksom.

Kada je reč o slonovima, jedan od komentara je istakao da mural savršeno opisuje Britaniju u ovom trenutku i poručuje: ”Prolazi i ignoriše slona u sobi”.

Benksi nije u opisu svojih nedavnih objava ništa pisao, pa je ostavio javnosti da sama proceni kakvu poruku je hteo da pošalje.

Tokom muzičkog festivala u Glastonburiju, tokom juna, postavio je instalaciju migrantskog čamca koji je "plovio" publikom za vreme nastupa benda Idles i repera Little Simz.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova, Džejms Kleverli, potez je nazvao "podlim" i opisao ga kao "trivijalizaciju migrantske krize". Umetnik je istakao da je Kleverli taj koji je preterao.

(EUpravo zato/Standard.co.uk)