Stručni skup "Iskustva i izazovi Belgije u zelenoj gradnji", održan  održan 21. marta 2024. godine u prostorijama Privredne komore Srbije.
Tema skupa bila je zelena gradnja, iskustva belgijskog tržišta i iskustva Srbije u primeni preporuka za održivost i energetsku efikasnost sa uticajem na životnu sredinu u urbanim sredinama. Prisutne je pozdravila Cathy BUGGENHOUT ambasadorka Kraljevine Belgije u Beogradu. 

U prvom delu skupa, prezentaciju je održala Sophie Foccroulle iz belgijskog Udruženja za građevinsku industriju - Embuild.Brussels, na temu zelene gradnje u Evropi sa akcentom na briselski region. Ivana Vuletić, sekretar Udruženja za građevinsku industriju PKS predstavila je aktivnosti Udruženja za građevinsku industriju, kao i ključne statističke podatke o izvedenim građevinskim radovima koji omogućavaju praćenje obima građevinske proizvodnje i sagledavanje strukture investicionih ulaganja, građevinskim dozvolama, podatke o realnom rastu bruto dodate vrednosti građevinarstva u četvrtom kvartalu 2023. godine u odnosu na isti period prethodne godine i druge statističke podatke.

Drugi deo skupa je organizovan u formi panela na kome su učestvovale kompanije iz Belgije - Cordeel, Besico i Reynaers koje imaju predstavništva Srbiji, kao i Savet zelene gradnje Srbije.