U sredu je u Botaničkoj bašti Jevremovac održan osmi po redu Elle Fashion Dinner, prestižni događaj koji spaja najuticajnije žene u Srbiji iz domena biznisa, mode, kulture i umetnosti. Iako glamurozna, ova večera pre svega ima humanitarni karakter. Naime, ona je simbol dubokog razumevanja da svaki uspeh nosi sa sobom odgovornost prema zajednici. Kroz dobrotvornu aukciju, ovo okupljanje, tradicionalno, ne samo da slavi žensku snagu već i pomaže onima kojima je podrška najpotrebnija.

"ZVONČICA" JE UDRUŽENJE RODITELJA DECE OBOLELE OD MALIGNIH I DRUGIH RETKIH BOLESTI

Osnovano je 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" u Beogradu. Udruženje pomaže oboleloj deci, njihovim porodicama i bolnici.

Članovi Udruženja su roditelji i bliski članovi porodica obolele, izlečene i preminule dece, bivši pacijenti, zdravstveni radnici, prijatelji. Udruženjem upravlja Skupština, Upravni odbor i stručna služba, finansira se od donacija i budžetom odobrenih projekata.

U licitaciji je učestvovala i WMG fondacija

WMG fondcija koja je deo Wireless Media Group (WMG) sistema, lidera u oblastima digitalne transformacije i medija u Srbiji i regionu, učestvovala je u humanitarnoj aukciji. Licitirajući za predmete, Fondcija je donirala sredstva koja su namenjena udruženju "Zvončica", pružajući tako podršku roditeljima dece obolele od malignih i retkih bolesti.

"Uvek je zadovoljstvo biti u društvu snažnih i uspešnih žena kakve okuplja Elle Fashion Dinner. Ipak, ovo je mnogo više od prestižnog događaja zbog tradicionalne dobrotvorne aukcije. Sa zadovoljstvom smo učestvovali u licitaciji i time doprineli da se prikupe sredstva za pomoć udruženju Zvončica", rekla je Irena Petrović, direktorka WMG fondacije.

WMG fondacija je osnovana kako bi pomogli institucijama i društvu u celini da Srbija i Zapadni Balkan do 2030. godine postanu održiva društva i poštovani partneri u borbi za održivu Evropu i održivi svet.

Elle aukcija3.jpg
Uroš Arsić 

Cenjeni domaći umetnici i dizajneri

U humanitarnoj aukciji učestvovali su cenjeni domaći umetnici i dizajneri, čija su se dela i kreacije licitirana od strane uvaženih gošča. Nadahnuti temama ljubavi, žena i mode u Beogradu, predstavljena su sledeća dela: Svetlana Ninković predstavila je sliku Forms of Love, umetničko delo koje istražuje različite oblike ljubavi kroz vizuelne elemente.

Elle aukcija2.jpg
Milica Beolica 

Ines Atelier lepršavu i senzualnu ljubav otelotvorila je u crvenoj haljini iz nove kolekcije trikotaže, a koja je idealna za leto pred nama. Edita Kadirić predstavila je sliku simboličnog naziva Love, jednu iz niza njenih umetničkih dela fokusiranih na promišljanje ženskog unutrašnjeg sveta, a Irena Kuzmanović akvarel na papiru 02:00. Dizajnerski duo MATES donirao je kaftan Makarska iz nove kolekcije "Sanja" / leto ’24, a brendovi FCKNG Lion i Aleksandar Zabunović jedinstvene večernje haljine. Tu su bili i vredni aksesoari: MM Couture predstavila je model šešira Porto, ručno rađen od pirinčane slame, a Lilu Shoes par sandaleta od plave kože sa unikatnim geometrijskim ukrasom (deo limitirane serije iz kolekcije proleće 2024).