Domaćinstvo može da dobije do MILION I PO dinara: Rok je do 2. novembra! Ko može da se prijavi?

Ukoliko se bavite primarnom stočarskom proizvodnjom, ovo je nova šansa za vas da nabavite mašine i opremu sredstvima koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

MONDO/Stefan Stojanović

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu za 2024. godinu

Zahtevi se podnose do 2. novembra, preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Kako je na svom sajtu navelo resorno Ministarstvo, ovim pozivom obuhvaćene su investicije koje su u potpunosti realizovane u periodu od dana isteka roka za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po prethodnom javnom pozivu, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po zahtevu za jednu kalendarsku godinu iznosi 1.500.000 dinara.

Informacije u vezi raspisanog javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar, na adresi https://eagrar.gov.rs, dok tekst poziva možete pogledati ovde.

(M.A./EUpravo zato)