Jedan od najvećih evropskih trgovaca dolazi u Srbiju! Posluju već 20 godina a bave se specifičnom industrijom

Notino, najveći evropski trgovac parfema i kozmetike ulazi na srpsko maloprodajno tržište.

Šálek Václav / ČTK / Profimedia Logistički centar i skladište kompanije Notino u Rajhradu kod Brna

Kompanija Notino iz Češke, koja slovi za najvećeg trgovca parfema i kozmetike u Evropi, ulazi na srpsko maloprodajno tržište. Notino je registrovan u Srbiji ali još uvek nema zvaničnih informacija kada bi i zvanično kompanija otpočela svoje poslovanje na našem tržištu.

Notino trenutno posluje u 27 evropskih zemalja i prema poslednjim izveštajima beleži rekordne rezultate sa prometom od preko milijardu evra. Prodaja je rasla najviše u Estoniji (108 odsto) i Švajcarskoj (82 odsto). Najveće inostrano tržište za kompaniju ostaje Poljska. U fiskalnoj 2023 godini, kompanija je kupcima isporučila 26 miliona paketa sa ukupno 75 miliona proizvoda.

Notino kroz svoje online prodavnice nudi preko 100.000 artikala u kategoriji parfema i kozmetike. Fizičke prodavnice prisutne su u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Kompanija je osnovana 2004 godine. Za nešto više od godinu dana Notino je otvorio i dva nova logistička centra.

Kako navode na svom sajtu, već 2004. godine, kada su nastali, cilj im je bio da Evropu učine lepšom.

"Svih 16 miliona naših zadovoljnih kupaca za nas je dokaz da smo na pravom putu. Istovremeno, to je i ogromna obaveza. Posvećenost stalnom usavršavanju, biranju za vas najboljih proizvoda i isporuci što je brže moguće, da uvek budemo tu za vas i pretvaramo kupovinu u jedinstveno iskustvo. Posvećenost da zajedno nastavimo na našem putu da učinimo lepotu dostupnijom. U svakoj prilici. Bilo gde u svetu", ističu.

Kako dodaju, zahvaljujući kupcima postali su jedna od najvećih e-prodavnica parfema i kozmetike u Evropi za 20 godina na tržištu. Danas na Notinu možete birati između 82.000 jedinstvenih proizvoda od 1.500 globalnih i manjih lokalnih brendova. Kako se navodi, samo prošle godine su prodali 55 miliona proizvoda.

Kompanija ima oko 1.600 zaposlenih, a kod njih mogu da se kupe i neki od poznatih brendova poput Guči, Karolina Herera, Hugo Bos, Versaće.

Cena poznatog ženskog parfema na njihovom sajtu Karolina Herera, Good Girl, na primer, iznosi oko 80 evra (9.300 dinara). Ovaj parfem slično košta i u nekim već poznatim parfimerijama u Srbiji.

(JA/EUpravo zato)