Maštate da se probudite u raskošnom dvorcu? Evo koliko košta noćenje u nemačkom raju za ljubitelje vina

Dvorci su oduvek rasplamsavali maštu o raskošnom životu, luksuzu i eleganciji. Sugurno je svako od nas bar jednom pomislio kako bi bilo lepo probuditi se u nekom od njih. Nemački Šlos Lizer je pravi dragulj svog vremena, a u njemu možete i prespavati. Evo i po kojoj ceni

Madeleine Jettre / Alamy / Alamy / Profimedia Dvorac Šlos Lizer nudi nezaboravan spoj luksuza, istorije i prirodne lepote. Nalazi se u Nemačkoj, a noćenje u njemu košta od 180 pa do 600 evra po noći.

Ako ste ikada maštali o životu dostojnom kraljeva, sada imate priliku da taj san postane stvarnost jer sve više dvoraca širom sveta otvara vrata posetiocima i nudi nezaboravno iskustvo boravka u prostorima koji su nekada pripadali plemićima, vladarima i aristokratiji.

Ove veličanstvene građevine, prepune bogate istorije i fascinantnih priča, spajaju luksuz, romantiku i nostalgiju u jedan nezaboravan doživljaj.

Zamislite da se probudite u raskošnoj sobi sa pogledom na stogodišnje vrtove, po kojima su nekada šetali kraljevi i kraljice, ili ručak u veličanstvenim trpezarijama ukrašenim kristalnim lusterima i zidnim tapiserijama.

Jedan takav dragulj u kome možete ostvariti svoje snove zove se dvorac Šlos Lizer, a nalazi se u Nemačkoj.

Pogled na dolinu reke Mozel

Smešten u srcu bajkovite doline reke Mozel, dvorac Šlos Lizer nudi nezaboravan spoj luksuza, iszorije i prirodne lepote.

Sa pogledom na vinograde po kojima je ceo region poznat, ova veličanstvena građevina, obnovljena s posebnom pažnjom u autentičnom okruženju, postala je sinonim za otmjen beg od svakodnevnice.

Boravak u ovom dvorcu znači uživanje u istorijskim blagodetima, poput obilaska impresivnog vinskog podruma koji priča priče o dugoj tradiciji vinarstva regiona, intimne biblioteke za opuštanje uz knjigu ili kapelice koja odiše spokojem i duhovnošću.

Ali kao što navode na svojim službenim veb stranicama, dvorac nudi mnogo više od svoje istorije.

Ovde ćete pronaći i vrhunski restoran u kome se gastronomija pretvara u pravu umetnost.

U njemu gosti imaju priliku da uživaju u autentičnim jelima inspiriranim lokalnim specijalitetima.

Za one željne potpunog opuštanja, tu je Spa i Velnes centar koji pruža celokupno iskustvo relaksacije. Unutrašnji bazen, sauna, prostorija za vežbanje i sobe za razne tretmane omogućuju beg u svet mira i harmonije, za kojim savremeni svet sve više traga.

Arhitektonsko remek-delo i raj za ljubitelje vina

Istorija Šlos Lizera seže u daleku 1884. godinu, kada je ovaj impresivni dvorac izgradio Edvard Puričeli, istaknuti preduzetnik iz tog vremena.

Dizajn je poveren uglednom arhitekti Hajnrihu Teodoru Šmitu, čije je oko za detalje i eleganciju dalo dvorcu prepoznatljiv šarm i veličanstvenost.

Ovaj dvorac tako nije bio samo simbol luksuza, već i središte Puričelijeve strasti za vinogradarstvom jer je on ubrzo počeo uzgajati vinograde, položivši temelje za dugu tradiciju proizvodnje vina po kojoj je ovaj region danas poznat.

Posebna pažnja posvećena je lokaciji dvorca, koji je izgrađen na uzvišenom položaju kako bi se prizemlje zaštitilo od čestih poplava reke Mozel.

Koliko košta noćenje?

Sada kada smo vam probudili maštu i nadu da u ovakvom dvorcu možete prenoćiti po pristupačnoj ceni, vreme je i da vam otkrijemo o kojoj cifri se radi.

Naime, dvorac nudi širok raspon luksuznog smeštaja prilagođenog različitim željama i mogućnostima.

Ulrich Roth / Alamy / Alamy / Profimedia  Dvorac Šlos Lizer u Nemčakoj je pravi dragulj svog vremena. U njemu noćenje košta od 180 pa do 600 evra po noći.

Najpovoljnija opcija za goste, po ceni od 180 evra po noćenju, je soba "Room in Carriage House" s jednim king size krevetom, koja se nalazi u zasebnom delu dvorca, Carriage House.

Za one koji žele i mogu sebi da priušte potpuni luksuz, dvorac nudi "Emperor Suite," predsednički apartman sa jednom spavaćom sobom i prekrasnim pogledom na reku Mozel.

Cena ovog ekskluzivnog smeštaja iznosi 600 evra po noćenju, a svaki detalj apartmana pomno je osmišljen kako bi gostima pružio vrhunsko iskustvo boravka u dvorcu.

(M.A./EUpravo zato/putnikofer.hr)