Umetnici, prijavite se na konkurs za kolektivno izlaganje radova na međunarodnoj izložbi

Raspisan je konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu "Moj Univerzum" po autorskom projektu Ane Marinović, diplomiranog grafičara.

PROMO Konkurs za izlaganje na međunarodnoj izložbi na temu Moj Univerzum

Izložba "Moj univerzum" će biti realizovana u saradnji sa udruženjem Kreativna fabrika, u Art-kafe galeriji Slavoljub, koja se nalazi u centru grada, u Ulici Kralja Milutina 53, u Beogradu.

Datum otvaranja izložbe je 30. oktobar 2024. godine u 19h a trajaće do 17. novembra, mada postoji mogućnost da izložba traje i duže.

O temi

"Moj Univerzum" istražuje unutrašnji kosmos svakog umetnika, gde se misli, emocije i snovi pretvaraju u umetničke forme. Kroz različite medije, umetnici prikazuju svoje lične svetove, u kojima se brišu granice između stvarnog i imaginarnog. 

Izložba postavlja pitanja o granicama ličnog i univerzalnog, ističući umetnost kao sredstvo introspektivnog istraživanja i izražavanja.

Uslovi su sledeći:

  • Svaki kandidat može konkurisati sa maksimum 2 rada. Format ne sme prelaziti 90 cm po dužoj strani, sa ramom. Preporuka je da, ukoliko šaljete rad velikog formata, pošaljete i jedan manji rad, s obzirom da će od velikih formata biti izloženo samo nekoliko najreprezentativnijih.
  • Dozvoljene su sve tehnike iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, kolaž, digitalni radovi, mozaik, skulptura.
  • Fotografije radova je potrebno poslati u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi (obavezno ih imenovati imenom i prezimenom autora i nazivom dela), uz popunjene podatke direktno u tekstu e-maila, prema priloženoj tabeli:
    1. Autor: ime i prezime
    2. Email, telefon, adresa
    3. Nazivi dela, godina nastanka, tehnika, medij, dimenzije, neto cena
    4. Kratka biografija, do 10 rečenica

Fotografije i tražene podatke poslati na novi email: kreativnafabrikaudruzenje@gmail.com ,najkasnije do ponoći 18. oktobra 2024. godine, dok će imena odabranih autora biti  dostavljena do 20. oktobra, na email adresu koju ste naveli u prijavi  i objavljena na Facebook stranici Udruženje Kreativna fabrika.

Participacija za izložbu, koja uključuje cenu pripreme i štampe kataloga, iznosi 1600 RSD za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 1800 RSD za umetnike iz Srbije koji radove šalju, i 22 EUR za umetnike iz inostranstva.

Umetnici iz inostranstva mogu izlagati samo reprodukcije radova zbog problema sa carinom prilikom povratka radova. Reprodukcije ćemo mi odštampati i uramiti u format A4 ili A3.

Izložba je prodajnog tipa, pa su umetnici koji žele da prodaju radove u obavezi da navedu cenu rada.

YouTube kanal Kreativna fabrika

Od januara 2024. otvoren je YouTube kanal Kreativna fabrika, a možete ga posetiti na sledećem linku: YouTube Kreativna fabrika.

Svi video-snimci sa otvaranja izložbi biće postavljani na ovom kanalu, a uskoro će biti uvedena i rubrika predstavljanja najboljih radova i umetnika.

(M.A./EUpravo zato)