Nj.e. Avivit Bar-Ilan, nova ambasadorka Izraela u Srbiji

Novoimenovana ambasadorka Izraela u Republici Srbiji i nerezidentna ambasadorka Izraela u Crnoj Gori, gospođa Avivit Bar- Ilan rođena je u gradu Holon u Izraelu.

Ambasada Izraela Avivit Bar-Ilan, ambasadorka Izraela

Svoje prve korake u diplomatiji načinila je samo godinu dana nakon završetka studija i to u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela u Jerusalimu, u periodu od 1998. do 1999. godine. Narednih pet godina bila je zamenica šefa misije i politička savetnica u Ambasadi Izraela u Južnoj Koreji, u Seulu.

Svoje profesionalno iskustvo sticala je i u odeljenju za neširenje nuklearnog naoružanja Direkcije za strateške poslove u MSP u Jerusalimu. Bila je i politička savetnica Misije Izraela pri UN i Misije Izraela pri NATO u Briselu. Po povratku u Izrael 2011. postaje šefica kabineta zamenika generalnog direktora MSP u Jerusalimu, a zatim direktorka Odeljenja za UN i međunarodne organizacije, takođe u MSP u Jerusalimu.

Od 2021. do 2023. nalazila se na funkciji zamenice šefa Saveta za nacionalnu bezbednost, zadužena za pitanja spoljne politike u kabinetu predsednika Vlade Izraela.

Diplomu master studija političkih nauka stekla je 1997. godine na Hebrejskom Univerzitetu u Jerusalimu na kome je pre toga završila i osnovne studije na smeru istočno-azijskih studija. Tokom karijere stekla je i Diplomu Programa intenzivnog razvoja u oblasti rukovođenja Veksner Fondacije za lidere u javnoj upravi, Škola Harvard Kenedi (Harvard Kennedy School) (2023), Diplomu Programa za menadžere u javnoj upravi, Nacionalni koledž za liderstvo i upravljanje (2021).

Dobitnica je i nagrade za istaknutog radnika Ministarstva spoljnih poslova Izraela (2003) i nagrade Generalnog Direktora Ministarstva spoljnih poslova Izraela (2011)

Govori hebrejski (maternji), engleski I francuski jezik.

(EUpravo zato)